Vanliga Frågor

Hur länge varar äventyret?

Vilken slags försäkring gäller

under evenemanget?

Äventyrsvandringen pågår cirka 60 minuter och är 1.2 km lång. Exakt tid kan påverkas av oväntade saker som lurar i mörkret.

Kan jag vara med på aktiviteten med barnvagn, rullstol eller rullator?

Vi går inte alltid på asfalterad väg utan även på stenar och ojämnt underlag samt uppför 12 branta trappsteg utan räcke. Därför kan du dessvärre inte deltaga med dessa hjälpmedel.

Du har koll på vilken slags reseförsäkring du har under din resa. Vi har ingen egen försäkring för dig. Se till att du har bekväma skor. Använd inte flipflops eller höga klackarunder under denna aktivitet. Oavsett om du skulle snubbla och vricka foten, träffas av en pil från en vaktpost, bli förgiftad av en häxa, smittad av pesten eller tappa talförmågan på grund av allt horribelt som kan hända under medeltiden, frånsäger vi oss ansvar för detta.

Jag går på kryckor. Kan jag följa med ändå?

Om du kan stå och gå på dina kryckor i en dryg timme utan möjlighet att sitta och kan hålla den hastighet som vi går i, så är du välkommen.

Hur skiljer sig denna aktivitet från en guidad tur?

Rhodes Knight Walk är underhållning som kombinerar inslag av teater, historieberättande och interaktion med publiken. Det en dramatiserad äventyrsvandring där du kliver in i en annan tid.Vår uppgift är att föra dig genom det medeltida Rhodos med livet i behåll undan faror längs vägen.

Syftet är enbart underhållning.  

Finns det liknande aktiviteter på Rhodos?

Inte vad vi vet. Vår äventyrsvandring är unik.

Vad händer om det regnar?

Det kan regna på Rhodos i maj och oktober men vi genomför vår aktivitet oavsett väder. Ser himlen grå ut, ta med paraply eller regnjacka och undvik sandaler.

Finns det tillgång till toalett?

Tyvärr fanns inga sådana moderniteter på medeltiden. För att du inte ska få en pil i rumpan har inga pottor ställts ut längs vägen. Gör ditt toalettbesök i god tid innan vi börjar. Toaletter finns bredvid turistinformationen strax intill vår startplats vid Mandraki taxistation. 

Är innehållet historiskt korrekt?

Vi är inspirerade av Rhodos medeltida historia men det vi berättar behöver inte vara historiskt korrekt eller sant. Målet med vandringen är underhållning och inte strikta fakta.

Är det tillåtet att fotografera?

Vi älskar att bli fotade och taggade på sociala medier. #rhodesknightwalk 

Passar aktiviteten för barn?

Om ditt barn är 6 år eller uppåt. Vi berättar om krig, våld och vidskepligheter och kanske använder vi ljudeffekter och rekvisita. Barn får inte under några omständigheter springa runt själva. Minderåriga  måste vara 13 år för att få gå med på vandringen utan vuxet sällskap.

Vad händer om jag kommer lite försent?

Hur betalar man sin biljett?

Lite för sent är alldeles för sent. Vi kan inte vänta på dig utan börjar på utsatt klockslag. Räkna inte med att kunna hitta oss om vi gått. Kom gärna 15 minuter före starttid eftersom alla deltagare ska betala och prickas av.

Hur kan jag ge feedback på rhodes knight walk?

Ge oss en positiv kommentar på TripAdvisor om ni överlevt denna tidsresa, är nöjda och vill tacka oss för det. Om du har en annan åsikt tar vi gärna emot din feedback via mejl.

Kan jag ha druckit alkohol innan vår aktivitet?

Det fanns ingen blåskontroll på medeltiden. Övriga deltagare uppskattar dock inte om du är högljudd och inte kan fokusera på underhållningen. För att dessutom skydda dig från att trampa fel i mörkret så kommer vi att avvisa dig innan start om vi anser dig vara berusad.

Betalning sker vid samlingsplatsen innan aktivitetens start. Ha därför din bokningsbekräftelse, kontanter eller kort tillhanda vid ankomst. Kom gärna 15 minuter innan start.

Biljettpris hos underleverantör kan skilja sig från hemsidans pris.

Vad måste jag ha med mig?

Bekväma skor, glatt humör, pengar till din biljett och din bokningsreferens med ditt namn i telefonen.

Kan saker i föreställningen 

verka stötande?

Om du är ättling till en riddare eller ottoman ska du inte behöva ta ansvar för deras gärningar. Eftersom vi färdas flera hundra år bakåt i tiden under denna äventyrsvandring så kan du inte förvänta dig en modern eller demokratisk människosyn. Medeltiden kallas för den mörka tiden där människor inte hade speciellt stort värde och språket vi använder kan vara anpassat därefter.

Startplats och avslutningsplats

Vår samlingsplats för start är vid centrala taxistationen i Mandraki.  Håll utkik efter en mystisk figur i mantel med huva som bär på en svart flagga eller andra märkliga figurer.

Vi avslutar vandringen på Argyrokastro , som ligger ca 250 meter från taxistationen. Se karta: